Обезбедени бесплатни консултантски услуги

Обезбедени бесплатни консултантски услуги

Од  23.05.2016 година,  сите регистрирани фирми и невладините организации  имаат можност да добијат бесплатни експертски совети од консултантите и вработени на МИТ Универзитет, кои во рок од 48 часа електронски ќе одговорат на поставените прашања од различни подрачја. Најчесто поставуваните прашања и одговори ќе бидат објавувани на веб страната.

Обуки за  невработени лица со попреченост

Обуки за невработени лица со попреченост

Отворете ги прозорците и здружението Конект го објавија повикот за учество на 120 лица со попреченост на неколку обуки кои ќе поттикнат нивно активно вклучување на отворениот пазар на трудот. Обуката е за стекнување „меки“ вештини, како пишување CV, мотивациско писмо и подобрување на комуникациските вештини. Пријавувањето на кандидатите ќе трае до 20 мај. Со[…]

СЕ БАРААТ ИНОВАТИВНИ ИДЕИ ЗА БОРБА ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ И ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА УРБАНА ОТПОРНОСТ

СЕ БАРААТ ИНОВАТИВНИ ИДЕИ ЗА БОРБА ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ И ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА УРБАНА ОТПОРНОСТ

Во организација на УНДП на ден 05ти Мај 2016 со почеток во 11 часот на ФИНКИ, ќе се одржи работилница поврзана со климатскиот предизвик ОдТебеЗависи. Климатскиот предизвик е отворен за сите граѓани на Македонија и е објавен од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Агенцијата за меѓународен развој на Соединетите Американски[…]