Сојузот на стопански комори го објави Бизнис информаторот

Сојузот на стопански комори го објави Бизнис информаторот

Сојузот на стопански комори на Македонија е најголемата независна деловна организација во Македонија. Формирана како невладина и непрофитна организација, ССК ги промовира и застапува бизнис интересите на илјадници компании членови и ги поврзува со над 1000 национални, регионални и интернационални институции и организации. Имајќи го предвид фактот дека малите и средни претпријатија се движечка сила[…]

Пуштен во употреба бесплатен портал за компании кои побаруваат кадар

Пуштен во употреба бесплатен портал за компании кои побаруваат кадар

Компаниите од Општина Аеродром отскоро можат да го користат и порталот  www.oglasizarabota.mk кадешто со бесплатна регистрација ќе можат да побаруваат кадар што им е потребен за работа. Компаниите можат: да регистрираат свој личен профил, да објавуваат огласи за вработување и да пребаруваат во базата на корисници кои имаат внесено своја биографија. Од друга страна, работобарателите[…]

Стипендии во САД од Atlas Corps

Стипендии во САД од Atlas Corps

Доколку работите во невладиниот НГО сектор и сте заинтересирани за стекнување на нови работни искуства во САД, AtlasCorps ( http://www.atlascorps.org/about -us.php) нуди програма на стипендии  со престој во САД во времетраење од 6 до 18 месеци . AtlasCorps е меѓународна мрежа на непрофитни организации која ги поттикнува иновациите, соработката и креирањето на решенија за проблемите[…]

Трет повик за финансирање на проекти за новоосновани старт-ап и спин-оф компании

Трет повик за финансирање на проекти за новоосновани старт-ап и спин-оф компании

Фондот за иновации и технолошки развој го има објавено  третиот повик за финансирање на проекти наменет за  новоосновани, микро, мали и средни претпријатија. Повикот  трае до 1ви Август 2016 година и ќе се поддржат иновативни проекти на 15 компании со вкупно 450.000 евра. Можат да аплицираат микро, мали и средни претпријатија од сите индустрии и[…]