Сојузот на Стопански Комори го објави неделниот бизнис информатор

Сојузот на Стопански Комори го објави неделниот бизнис информатор

Сојузот на Стопански комори го објави неделниот бизнис информатор во кој на едно место се содржани најактуелните релевантни информации за  малите и средни компании,  како на пример бизнис вести и активности, обуки, законски измени, можности за партнерства, промоција, саеми и многу други услуги. Тој  е достапен и на компаниите  од Аеродром кои можат да го погледнат на следниот[…]

Можности за финансирање преку Агенцијата за Вработување на Република Македонија

Можности за финансирање преку Агенцијата за Вработување на Република Македонија

Со цел да допринесе за јакнење на домашната економија, односно стимулира раст на домашните компании а во исто време и да се зголеми бројот на работни места, Агенцијата за Вработување нуди програми за мали и средни претпријатија. Имено, таа  дава неповратни грантови во износ од 92.000 денари  во опрема и материјали за успешни и иновативни[…]

Можности за финансирање на МСП – Микрокредитни линии од МБПР

Можности за финансирање на МСП – Микрокредитни линии од МБПР

  Македонска Банка за обнова и развој (МБПР) е развојна банка во сопственост на Република Македонија чија што стратешка цел е да го поддржува и поттикнува развојот на македонското стопанство преку кредитирање на мали и средни претпријатија и извозни компании.   Таа нуди кредити за поддршка на извозот , кредити за мали и средни претпријатија, кредити за[…]

Младинскиот Совет на Аеродром дел од младинска размена во Славонски Брод, Хрватска

Младинскиот Совет на Аеродром дел од младинска размена во Славонски Брод, Хрватска

Ивица Нескоски од Младинскиот Совет на Општина Аеродром заедно со Невладината организација УМКА од Скопје, од 18 до 26 Јуни беше дел од Младинската размена “Winning the game” во Славонски Брод, Хрватска. Проектот е директно спонзориран од Европската Комисија каде заедно со Македонија земаа учество уште 7 земји, Шпанија, Полска, Чешка, Босна и Херцеговина, Бугарија, Словачка и Хрватска.[…]