О Г Л А С за  Привремено Вработување

О Г Л А С за Привремено Вработување

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Аеродром, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2016, Програмата Општинско – корисна работа, Општина Аеродром и Агенцијата за вработување на Република Македонија на[…]

Можности за финансирање од Фондот за иновации и технолошки развој

Можности за финансирање од Фондот за иновации и технолошки развој

  Фондот за иновации и технолошки развој е основан во Декември 2013 година со фокус на работа финансирање и кофинансирање на микро, мали и средни претпријатија, со цел поттикнување на иновациската дејност, поддршка на компаниите што имаат висок потенцијал за раст заради постигнување долгорочен позитивен придонес за развојот на националната економија. Фондот располага со 4[…]