КОМПАНИЈАТА „РАДЕ КОНЧАР – ТЕП“ ОД СКОПЈЕ, АЕРОДРОМ ПРОГЛАСЕНА ЗА НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОН на Европските бизнис награди (European Business Awards – EBA), најголемиот бизнис натпревар во Европа

КОМПАНИЈАТА „РАДЕ КОНЧАР – ТЕП“ ОД СКОПЈЕ, АЕРОДРОМ ПРОГЛАСЕНА ЗА НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОН на Европските бизнис награди (European Business Awards – EBA), најголемиот бизнис натпревар во Европа

Од Европските бизнис награди (European Business Awards – EBA) компанијата „Раде Кончар – ТЕП“ – Скопје, членка и ПОКРОВИТЕЛ на Стопанската комора на Македонија, е прогласена за Национален шампион. Предводена од м-р Горан Антевски, компанијата се занимава со производство на електромотори, генератори, трансформатори, апарати за дистрибуција и контрола на електрична енергија и др. Таа е[…]

Хуманитарен настан – Круг на Хуманоста 2016

Хуманитарен настан – Круг на Хуманоста 2016

Круг на Хуманоста 2016 е настан кој се организира по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица на 4 Септември 2016 година, како и по повод одбележувањето на Светскиот ден на милосрдието (5 Септември) кој глобално се организира по четврти пат почнувајќи од 2013 (кога во Македонија беше организиран и првиот КРУГ НА ХУМАНОСТА). ЦЕЛТА[…]