Отворени повици од Фондот за иновации и технолошки развој

Отворени повици од Фондот за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој го објави Четвртиот јавен повик за поднесување предлог проекти за кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации. Предлог проектите може да бидат поднесени од поединечен апликант (микро, мало или средно претпријатие) или од конзорциум воден од микро, мало или средно претпријатие. Преку овој инструмент, Фондот обезбедува финансирање[…]

Отворени повици од Фондот за иновации и технолошки развој

Отворени повици од Фондот за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој го објави Четвртиот јавен повик за поднесување предлог проекти за финансирање под инструментот Кофинансирани грантови за стартап и спиноф компании. Повикот е отворен за микро, мали и средни претпријатија (не постари од 6 години) –„старт-ап“ и „спин-оф“ претпријатија, во доминантна сопственост на македонски државјани (50,1% или повеќе), кои имаат[…]